چکیدهساختارهای اساسی متفاوت در جوامع، نظامهای حقوقی و در نتیجه اشکال قانونسازی متفاوتی را به همراه میآورند. در همین راستا، با وجود برخی مبانی مشترک میان حقوق داخلی و حقوق بینالملل در زمینهی خلق قانون، عوامل متنوعی نظیر ویژگی تابعان حقوقی و ماهیت روابط آنان و نیز ساختار نامتمرکز و ناهمگن حقوق بینالملل سبب گردیده تا قانونسازی در حقوق بینالملل دارای مختصات و پیچیدگی متفاوتی نسبت به حقوق داخلی باشد. در حالیکه اغلب در سیستمهای حقوقی داخلی، قانونسازی در کنار سایر منابع حقوقی عمدتاً ناظر است به قانونگذاری، در حقوق بینالملل اغلب مفهوم قانونسازی کارکرد خلق قانون را به دوش میکشد. مفهوم عام قانونسازی در این نظام به هرگونه اقدام اعضای جامعهی بینالمللی در جهت خلق حقوق اطلاق میشود. همچنین امروزه تحولات و چالشهای فرایند قانونسازی بینالمللی شایستهی توجه است. به علاوه، ملاحظهی منابع آن از زاویهی خلق قواعد حقوقی به درک و شناخت بهتری از این مفهوم در پهنهی حقوق بینالملل میانجامد.
باقرزاده, رضوان, & رنجبریان, امیرحسین. (1395). شناخت «قانون سازی بین المللی» در پرتو ملاحظه کلی قانون سازی در علم حقوق. فصلنامه تحقیقات حقوقی, 19(74), 169-192.
MLA
رضوان باقرزاده; امیرحسین رنجبریان. "شناخت «قانون سازی بین المللی» در پرتو ملاحظه کلی قانون سازی در علم حقوق", فصلنامه تحقیقات حقوقی, 19, 74, 1395, 169-192.
HARVARD
باقرزاده, رضوان, رنجبریان, امیرحسین. (1395). 'شناخت «قانون سازی بین المللی» در پرتو ملاحظه کلی قانون سازی در علم حقوق', فصلنامه تحقیقات حقوقی, 19(74), pp. 169-192.
VANCOUVER
باقرزاده, رضوان, رنجبریان, امیرحسین. شناخت «قانون سازی بین المللی» در پرتو ملاحظه کلی قانون سازی در علم حقوق. فصلنامه تحقیقات حقوقی, 1395; 19(74): 169-192.