مجازات عمل منافی عفت در قرآن

نویسنده

چکیده

به بیان فاضل مقداد، مشهور آن است که پانصد آیه از قرآن در بردارنده احکام فقهی اند که از آن ها به «آیات الحکام» یا «احکام القرآن» تعبیر شده است. البته تا نصف و نیز تا دو برابر این آیات را نیز در زمره آیات الاحکام برشمرده اند. در میان شیعه و سنی کتب بسیاری در خصوص آیات الاحکام نوشته شده است.
در میان آیات مورد بحث تعداد انگشت شماری به احکام کیفری مربوط می شوند. قرآن فقط از مجازات چهار جرم زنا، سرقت، محاربه و قذف سخن میان آورده است که مجموع آیات آنها به حدود ده آیه می رسد. البته بحث قتل نفس و دیه نیز که تحت عنوان جنایات مطرح می شود، آیاتی -حدوداً ده آیه- به خود اختصاص داده است.
در این مختصر در پی آنیم که آیات مربوط به اعمال منافی عفت، و مشخصاً زنا، را در قرآن بررسی کنیم و سپس بحث انگیزترین مسئله ای که در این باره مطرح است - یعنی حکم رجم- را جداگانه در گفتاری دنبال کنیم.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Punishment for immoral acts in the Quran

نویسنده [English]

  • Mostafa Mohaghegh Damad