شیوهنامه نگارش و ارسال مقاله
الف) ضوابط کلی
- مجله تحقیقات حقوقی هر سه ماه یکبار به انتشار مقالات علمی- پژوهشی در زمینههای مختلف حقوقی و مباحث مرتبط با این رشته میپردازد.
- ارسال و پیگیری مقالات صرفاً از طریق سامانه مجله بهنشانی https://lawresearchmagazine.sbu.ac.ir امکانپذیر است. از همین رو خواهشمند است از هرگونه ارسال نسخه کتبی مقاله به دفتر مجله یا ارسال ایمیلهای محتوی مقاله به آدرس ایمیل مجله خودداری شود.
- مسئولیت صحت مطالب و منابع مندرج در مقاله به عهده نویسنده یا نویسندگان آن است.
- فصلنامه در پذیرش، رد و ویرایش مقالات آزاد است.
- نویسنده با ارائه مقاله به مجله، کلیه حقوق مادی آن را به دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده حقوق و مجله تحقیقات حقوقی واگذار مینماید.
- نویسندگان دانش آموخته کارشناسی ارشد و دانشجویان مقطع دکتری، الزاما بایستی همراه با یکی از اعضای هیئت علمی مقاله ارائه نمایند.
- نوع داوری فصلنامه بهصورت بینام و حداقل سه داور میباشد.
- در این فصلنامه هزینه ثبت مقاله دریافت نمیشود. پس از بررسی ابتدایی ساختار و شرایط شکلی مقاله و تایید مقدماتی آن توسط کارشناس مجله، هزینه داوری بهمبلغ پنج میلیون ریال (مرحله اولیه) و در صورت تایید مقاله توسط داوران، هزینه چاپ و انتشار بهمبلغ سه میلیون ریال (مرحله نهایی) توسط نویسنده و نویسندگان محترم پرداخت میشود. بدیهی است ارسال مقاله به داوری منوط به پرداخت هزینه داوری (مرحله اولیه) است.
- نحوه درج وابستگی سازمانی نویسنده یا نویسندگان مقاله و معرفی ایشان، تابع ضوابط مجله است. از اینروی، مستدعی است نویسندگان محترم، قبل از ارجاع مقاله به این مجله، این ضوابط را که در شرایط شکلی (ادامه همین راهنما) آمده است، بهدقت مطالعه فرمایند.
- تکمیل و بارگذاری فرم تعهدنامه، تعارض منافع و کپیرایت در هنگام ثبت مقاله ضروری است.
- نویسنده مسئول، فردی است که مسئول مکاتبات مقاله با مجله است. بنابراین مسئولیت اطلاعرسانی کلیه فرآیندهای مجله به دیگر نویسندگان، انجام مکاتبات و پاسخگویی به آنها از ابتدای بارگذاری مقاله تا انتشار (درصورت صدور گواهی پذیرش) برعهده نویسنده مسئول است.
- نظر به تعهد مجله به رعایت قواعد اخلاق نشر و جلوگیری از تقلب در انتشار آثار علمی، لازم است نویسندگان محترم نسبت به اخذ گزارش مشابهتیابی از سامانه «سمیم نور» و بارگذاری آن هنگام ارسال مقاله در سامانه مجله اقدام نمایند. مجله مقالاتی که نتیجه گزارش مشابهتیابی آنها بالای 10 درصد باشد، نمیپذیرد و مقالات مزبور قبل از ورود به فرآیند داوری توسط سردبیر رد میگردد.
- مجله بیش از یک مقاله از یک نویسنده مسئول واحد در یک بازه زمانی شش ماهه، نمیپذیرد و چنین مقالاتی وارد فرآیند داوری نمیشوند. همچنین از هر نویسنده (حتی اگر در مشارکت با نویسندگان مختلف باشد) در هر چهار شماره، تنها یک مقاله چاپ خواهد شد.
- ازآنجاکه در داوری دوسوکور، ناشناس بودن نویسنده و داور، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و به منظور اجتناب از هرگونه عملی که موجب افشای هویت نویسنده در مراحل مختلف ارسال و داوری مقاله گردد، سردبیر حق دارد درصورت مشاهده هرگونه اقدامی از سوی نویسنده که به هر ترتیبی، مشخصکننده هویت وی باشد (اعم از درج نام نویسنده در فایل مقاله یا پاسخ به داوران)، راسا و بدون نیاز به طی هرگونه تشریفات دیگری نسبت به رد مقاله و خروج آن از فرآیند داوری (در هر مرحلهای که باشد) اقدام کند. بدیهی است در این حالت، هیچ میزان مبلغ پرداختی نویسنده بابت هزینه داوری، به وی مسترد نخواهد شد و کلیه عواقب امر برعهده نویسنده(گان) خواهد بود.
- از آنجاکه مطابقت کامل مقاله با شیوهنامه شکلی مجله و رعایت استانداردها و شرایط آن ضرورت دارد، پس از پذیرش اولیه مقاله توسط داوران، مجله، مقاله را مجددا از حیث شرایط شکلی ازجمله شیوه استناددهی و تنظیم فهرست منابع، ترجمه منابع به انگلیسی و نیز تدوین چکیده تفصیلی و غیره، مورد بررسی قرار خواهد داد. درصورتیکه به تشخیص سردبیر، انجام برخی اصلاحات، تکمیل نواقص یا بروزرسانی مورد نیاز باشد، مراتب از طریق اعلام «بازنگری جزئی» به اطلاع نویسنده مسئول میرسد و نویسنده مسئول موظف است کلیه همکاریهای لازم را در این مرحله انجام دهد. بدیهی است صدور گواهی پذیرش، منوط به طی این مرحله است.
ب) شرایط محتوایی
- مقاله میبایست در حوزههای مرتبط با موضوع فصلنامه باشد.
- مقاله بایستی واجد درجه علمی- پژوهشی تلقی گردد.
- نوع مقالاتی که برای چاپ ارسال میشود باید محصول تحقیقات نویسندگان و متضمن دستاورد علمی جدید با تکیه بر نتایج عملی باشد.
- مقاله نمیبایست قبلاً در مجلات داخل کشور چاپشده و یا همزمان به نشریه داخلی دیگری ارسالشده باشد.
- ازآنجاکه زبان مجله فارسی است، لازم است آیین نگارش زبان فارسی کاملاً رعایت گردیده و از به کار بردن اصطلاحات خارجی که معادل دقیق و پذیرفتهشده فارسی دارند، خودداری شود.
- نظربه انعقاد تفاهمنامه همکاری مورخ 01/06/1403میان «فصلنامه تحقیقات حقوقی» و «مجله پژوهشهای حقوق اقتصادی و تجاری» و ضرورت بهاشتراکگذاری تجربیات و ارتقای سطح علمی این مجلات که هر دو دارای رتبه برابر با صاحب امتیازیِ دانشگاه شهید بهشتی هستند، بدینوسیله نویسنده با ثبت و ارسال مقاله، به این مجله حق میدهد تا درصورت صلاحدید و اقتضای شرایط، ارکان مجله بتوانند مادامیکه رتبه علمی هر دو مجله یکسان باشد، نسبت به تبادل مقالات پذیرششده و انتشار در هر کدام از این دو مجله اقدام کنند.
ج) شرایط شکلی
- حداکثر حجم مقاله مشتمل بر کلیهی صفحات اعم از عنوان، چکیدهها، بدنه، پاورقی، نتیجهگیری و منابع، حداکثر 8000 کلمه در قطع A4 بهشرح آتی خواهد بود. بدیهی است درصورتیکه تعداد واژگان بیش از 8000 کلمه باشد، مقاله در همان بررسی شکلی اولیه توسط کارشناس مجله، جهت اصلاح و کاهش میزان کلمات، به نویسنده مسترد میگردد. همچنین لازم است نویسندگان محترم، محدودیت حجمی واژگان را در مرحله داوری و اصلاحات نهایی مقاله نیز مدنظر قرار دهند.
- درصورتیکه پس از پایان مرحله داوری، مقاله موفق به اخذ پذیرش گردد، انتشار آن مستلزم تایید ارکان مجله و ارائه و تدوین چکیده تفصیلی فارسی و انگلیسی است. تعداد واژگان چکیده تفصیلی حداقل 600 و حداکثر 700 کلمه است که واژگان کلیدی مقاله درون آن مورد استفاده قرار میگیرد. چکیده تفصیلی دارای چهار بخش: مقدمه و اهداف (حدودا 20 %)، روشها (حدودا 20 %)، یافتهها (حدودا 50 %) و نتیجهگیری (حدودا 10 %) است. همین ترتیب و نسبت در چکیده انگلیسی با عناوین: Introduction، Methods، Results and Discussions و Conclusion رعایت میگردد.
- فرمت دریافتی فایل مقاله Doc یا Docx خواهد بود. راهنمای تنظیم اندازه و قلم مقالات در ادمه میآید:
.jpg) |
- مقاله بایستی مشتمل بر قسمتهای ذیل باشد:
- صفحه اول: عنوان، چکیده و کلمات کلیدی فارسی
- دانشیار، دانشکده حقوق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
- عنوان مقاله و نام نویسندگان به زبان فارسی
- آدرس پست الکترونیک نویسنده مسئول مقاله در زیرنویس صفحه چکیده فارسی درج خواهد شد. برای نویسندگانی که دارای ایمیل دانشگاهی هستند، درج ایمیل دانشگاهی ضروری است. نحوه نگارش رتبه علمی و وابستگی سازمانی نویسنده و نویسندگان مقاله مانند نمونه زیر است:
- پس از یک خط فاصله از نام نویسندگان، چکیدهی فارسی مقاله میبایست پس از طرح مقدمهای کوتاه، دستاورد اصلی مقاله را بهاختصار بیان نماید.
- حجم چکیده فارسی حداکثر 250 کلمه و تعداد کلید واژگان حداقل 3 و حداکثر 5 کلمه خواهد بود.
- صفحه دوم: عنوان، چکیده و کلمات کلیدی به زبان انگلیسی
- عنوان مقاله و نام نویسندگان به زبان انگلیسی
- آدرس پست الکترونیک نویسنده مسئول مقاله در زیرنویس صفحه چکیده انگلیسی درج خواهد شد. نحوه نگارش رتبه علمی و وابستگی سازمانی نویسنده و نویسندگان و داوران مقاله مانند نمونه زیر است:
- Associate Professor, Faculty of Law, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
- پس از یک خط فاصله از نام نویسندگان، چکیدهی انگلیسی مقاله میبایست پس از طرح مقدمهای کوتاه، دستاورد اصلی مقاله را بهاختصار بیان نماید.
- حجم چکیده انگلیسی حداکثر 250 کلمه و تعداد کلید واژگان حداقل 3 و حداکثر 5 کلمه خواهد بود.
- صفحه سوم: مقدمه
- در مقدمه میبایست حتیالامکان به بیان هدف، طرح مسأله، مورد تحقیق، ضرورت و مبانی توجیهی موضوع تحقیق پرداخته شود.
- صفحات بعدی: بدنه مقاله
- عناوین اصلی، فرعی و فصلبندی موضوعی باید حاوی نظم منطقی و با رعایت شمارهگذاری عددی باشد؛ کلیه مطالب به استثنای مقدمه و نتیجه باید حداکثر ذیل 5 شماره آورده شود.
- یافتهها و نتیجهگیری مندرج در پایان مقاله باید حاوی مطالب علمی و منطقی در مورد پرسشها و فرضیات ارائهشده در مقاله باشد.
- ارجاعات در متن مقاله به ترتیب شمارهگذاری شده و بر طبق شمارهای که در متن به آن دادهشده در زیرنویس همان صفحه خواهد آمد. پاورقیها در هر صفحه از شماره 1 شروع میشود لازم به ذکر است سبک ارجاعات میبایست همانند سبک درج فهرست منابع باشد.
- صفحه آخر: فهرست منابع
- منابع میبایست به تفکیک نوع منبع (فارسی، زبانهای خارجی، کتاب، مقاله، قوانین، منبع الکترونیک، پروندهها) درجشده و بهصورت اعداد متوالی شمارهگذاری گردند.
- کلیه منابعی مورد استناد نویسنده، از هر نوع که باشد و به هر زبانی غیر از زبان انگلیسی اعم از فارسی، عربی، آلمانی، فرانسوی و غیره است، باید به زبان انگلیسی نیز ترجمه شوند. نحوه نوشتن ترجمه منابع نیز، همانند نحوه تدوین فهرست منابع همین مجله است. با این قید که در انتهای ترجمه هر منبع، درون پرانتز، زبان اصلی آن منبع مانند (in French) یا (in Arabic) نیز درج میگردد.
- ازآنجاکه در طول فرآیند داوری، اصلاحات و تغییراتی در مقاله توسط نویسنده یا نویسندگان اعمال میگردد و حسب مورد محتوایی از متن مقاله حذف یا به آن اضافه میشود، لازم است نویسندگان محترم، در هر مرحله از اصلاحات مقاله به این نکته توجه داشته باشند که فهرست منابع آنها دقیقا منطبق با استنادات زیرنویس باشد و حسب مورد اصلاحات مورد نیاز را در فهرست منابع انتهایی نیز اعمال نمایند.
- نحوه استناددهی و تنظیم فهرست منابع انتهایی بدین شرح است:
کتاب فارسی:
نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (و نام خانوادگی نویسندهی بعدی، نام نویسنده)، عنوان کتاب (توپر و ایرانیک)، نام مترجم یا مصحح، محل انتشار، نام ناشر و سال انتشار، (صفحه یا صفحات در صورت ارجاع در پانویسها).
مثال: فلسفی، هدایتالله، حقوق بینالملل معاهدات، تهران: فرهنگ نشر نو، 1383، ص 83.
دو نویسنده یا بیشتر:
نام خانوادگی، نام، نام و نام خانوادگی نویسنده دوم به بعد. عنوان کتاب. محل نشر: انتشارات، سال انتشار، (صفحه یا صفحات درصورت ارجاع در پانویسها).
مثال: دمرچیلی، محمد، علی حاتمی و محسن قرائی. قانون تجارت در نظـم حقـوقی کنـونی. ویـرایش اول. تهران: خلیج فارس، 1380، ص 183.
کتاب انگلیسی:
نام خانوادگی، حرف اول نام نویسنده، عنوان کتاب (ایتالیک). شماره ویرایش. محل نشر: انتشارات، سال انتشار، صفحه یا صفحات در صورت ارجاع در پانویسها. مثال:
Pollan, M., The Omnivore’s Dilemma: A Natural History of Four Meals, 2nd Ed. New York: Penguin, 2006.
دو نویسنده یا بیشتر:
نام خانوادگی، نام، و نام و نام خانوادگی نویسنده دوبه به بعد. عنوان کتاب،. شمارگان چاپ. محل نشر: انتشارات، سال انتشار. مثال:
Ward, Geoffrey C., and Ken Burns, The War: An Intimate History, 1941–1945, 1st Ed. New York: Knopf, 2007.
مقاله فارسی:
نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، عنوان مقاله بهصورت توپر، نام نشریه، دوره/ سال، شماره مجله، صفحات شروع تا پایان (در ارجاعات شماره صفحهی ارجاعی).
مثال: صفایی، سید حسین، نگاهی دیگر به ضابطه کفایت علم اجمالی در مورد معامله: تفسیر ماده 216 قانون مدنی بر مبنای قاعده غرر، مجله تحقیقات حقوقی دانشگاه شهید بهشتی، پاییز 91، شماره 59، صص 62-41.
مقاله انگلیسی:
نام خانوادگی، حرف اول نام نویسنده. عنوان مقاله در گیومه، نام مجله (به صورت Italic) شماره مجله (سال انتشار)، (در ارجاعات شماره صفحهی ارجاعی). مثال:
Joshua I, W. “The Market in Plato’s Republic,” Classical Philology 104 ،2009: 440.
پایاننامه و رساله فارسی:
نام خانوادگی، نام، عنوان، رساله/ پایاننامه، محل دانشگاه، نام دانشگاه، سال چاپ.
مثال: یروانیان، امیر، «سیاستگذاری جنایی؛ مبانی، اصـول راهبـردی و مـدلهـا». رسـاله دکتـرا، تهـران: دانشگاه شهید بهشتی، 1390
پایاننامه و رساله انگلیسی:
نام خانوادگی، نام. عنوان. رساله/پایان نامه، نام دانشگاه، سال چاپ. (در ارجاعات شماره صفحهی ارجاعی). مثال:
Choi, Mihwa. “Contesting Imaginaires in Death Rituals during the Northern Song Dynasty.” PhD diss., University of Chicago, 2008.
منبع الکترونیک:
نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، عنوان مقاله (توپر)، نام مجله یا سایت، آدرس سایت قابل دسترسی، تاریخ آخرین بازدید. مثال:
Lang, Jon, the Protection of Commercial Trade Secrets, 25 European Intellectual property Review No 462 (October 2003), available at: http://www.nsi.org/library/espionage/asta/html (last visited on 08/03/ 2011).
بهمنظور ثبت الکترونیک مقاله، شما نیازمند دو فایل از مقاله خود هستید؛ فایل اول با مشخصات فوق تنظیم گردیده و فایل دوم فاقد نام و مشخصات نویسنده یا نویسندگان (فارسی یا انگلیسی) خواهد بود.
در هنگام ثبت مقالات دارای بیش از یک نویسنده، ارسال فایل حاوی اسکن تأییدیه سایر نویسندگان به بعد الزامی میباشد.
|