در مقاله ی حاضر ابتدا دو نوع برخورد با رویه های محدود کننده ی رقابت که در حقوق رقابت امروزی موسوم به قاعده ی عقلایی و قاعده ی به خودی خود باطل هستند تشریح می شود. سپس بر اساس رویه ی قضایی آمریکا و اتحادیه ی اروپا و خصوصا پرونده های برجسته و محوری شان تبیین می شود که کدام یک اصل و کدام یک استثنا است. در نهایت اطن دو قاعده در حقوق رقابت ایران بررسی و به این پرسش پاسخ داده خواهد شد که کدام یک از این دو در ماده ی 45 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی کشورمان (که در این مقاله جهت سهولت قانون رقابت نامیده می شود) اعمال می گردد.
افتخار جهرمی, گودرز, & حسین پور, محمدمهدی. (1391). مطالعه ی تطبیقی قاعده عقلایی و قاعده به خودی خود باطل در حقوق رقابت. فصلنامه تحقیقات حقوقی, 15(ویژه نامه شماره 10), -.
MLA
گودرز افتخار جهرمی; محمدمهدی حسین پور. "مطالعه ی تطبیقی قاعده عقلایی و قاعده به خودی خود باطل در حقوق رقابت". فصلنامه تحقیقات حقوقی, 15, ویژه نامه شماره 10, 1391, -.
HARVARD
افتخار جهرمی, گودرز, حسین پور, محمدمهدی. (1391). 'مطالعه ی تطبیقی قاعده عقلایی و قاعده به خودی خود باطل در حقوق رقابت', فصلنامه تحقیقات حقوقی, 15(ویژه نامه شماره 10), pp. -.
VANCOUVER
افتخار جهرمی, گودرز, حسین پور, محمدمهدی. مطالعه ی تطبیقی قاعده عقلایی و قاعده به خودی خود باطل در حقوق رقابت. فصلنامه تحقیقات حقوقی, 1391; 15(ویژه نامه شماره 10): -.