دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
در دو دههی اخیر موضوع ورشکستگی بینالمللی همواره یکی از بحثهای مهم حوزهی حقوق تجارت بینالملل بوده است. جدلهای نظری در این حوزه عمدتا در دفاع از دو تئوری متضاد به نام «جهانشمولی» و «سرزمینی بودن» صورت گرفته است. تئوریهایی که شاکلهی قوانین و اسناد بینالمللی را تشکیل میدهند. در میان اسناد مدون راجعبه ورشکستگی بینالمللی نیز موفقترین سند قانون نمونهی کمیسیون حقوق تجارت بینالملل سازمان ملل متحد راجعبه ورشکستگیهای فراسرزمینی است.در این نوشتار با بررسی و تحلیل مواد این قانون و با توجه به مقررات حقوق ایران، خواهیم دید علیرغم آن که هیچ یک از مواد این قانون تعارضی با حقوق ایران ندارد؛ اما در مجموع با توجه به وضعیت و جایگاه اقتصادی ایران میان کشورهای مختلف، تصویب قانون مذکور به شکل فعلی چندان به نفع ما نیست.بنابر این پیشنهاد شده است با توجه به ضرورت وجود قوانین مدون در این حوزه، قانون نمونه با تغییرات و اصلاحات تامین کنندهی منافع اقتصادی کشورمان به تصویب برسد.
کدیور, حسام. (1392). بررسی و تحلیل «قانون نمونه کمیسیون حقوق تجارت بینالملل سازمان ملل متحد راجعبه ورشکستگیهای فرامرزی» با نگاهی به حقوق ایران. فصلنامه تحقیقات حقوقی, 16(64), -.
MLA
حسام کدیور. "بررسی و تحلیل «قانون نمونه کمیسیون حقوق تجارت بینالملل سازمان ملل متحد راجعبه ورشکستگیهای فرامرزی» با نگاهی به حقوق ایران", فصلنامه تحقیقات حقوقی, 16, 64, 1392, -.
HARVARD
کدیور, حسام. (1392). 'بررسی و تحلیل «قانون نمونه کمیسیون حقوق تجارت بینالملل سازمان ملل متحد راجعبه ورشکستگیهای فرامرزی» با نگاهی به حقوق ایران', فصلنامه تحقیقات حقوقی, 16(64), pp. -.
VANCOUVER
کدیور, حسام. بررسی و تحلیل «قانون نمونه کمیسیون حقوق تجارت بینالملل سازمان ملل متحد راجعبه ورشکستگیهای فرامرزی» با نگاهی به حقوق ایران. فصلنامه تحقیقات حقوقی, 1392; 16(64): -.